Անկյունային պահարաններ.
П-աձև և անկյունային խոհանոցներում հաճախ հանդիպում է դիզայնի շատ կարևոր մի տարր՝ անկյունային հատվածները։
Խոհանոցային պահարանի նախագիծը սկսվում է հենց անկյունային հատվածներից՝ նախ ներքևից, ապա վերին պահարանից:
Կցվող մոդուլներն ունեն 90° կամ 45° անկյուններ և միացված են կամ դատարկ պատի կամ ծխնիների միջոցով: Նման դեպքերում կարևոր է նաև սեղաներեսի 2 մասերի ճիշտ ամրացումը:
Ներքևի դարակների չափերը կախված են նրանից, թե ինչ է ներկառուցված լինելու. օրինակ`անկյունային լվացարան կամ պտտվող դարակ: Ամեն դեպքում, գոյություն չունեն հաստակ ստանդարտներ, քանի որամեն ինչ կախված է սենյակի տարածքից և պահարանի բաղկացուցիչ մասերից: Prestige Furniture-ում, մենք կօգնենք ձեզ գտնել ամենալավ տարբերակը:
Պահարանների բարձությունը
Խոհանոցի պահարանների և ճակատների ստանդարտ չափսերը ընտրվում են մարդու միջին հասակի հիման վրա` մեծամասնության համար հարմարավետություն ապահովելով:
Սակայն, լինում են դեպքեր, երբ իմաստ ունի պակասեցնել կամ, ընդհակառակը, ավելացն ելերկրորդ հարկի պահարանների և սեղաներեսի միջև հեռավորությունը. օրինակ, եթե խոհանոցում աշխատողը ցածրահասակ կամ չափից բարձրահասակ է:
Բարձրահասակ մարդու համար աշխատանքային մակերեսից օգտվելը հարմարավետ դարձնելու համար այն պետք է մոտ 15 սանտիմետր ցածր լինի արմունկների մակարդակից:
Ներկառուցված վառարանը հարմար է տեղադրել ուսից 10-15սմ ցածր մակարդակի վրա: Ինքնին դարակների բարձրությունը կախված է նրանից, թե որքան հաճախ են դրանք օգտագործվում և ինչ է պահվում դրանց մեջ:
Օրինակ, եթե խոհանոցը փոքր է, բայց շատ իրեր պետք է տեղավորի, ապա նպատակահարմար կլինի ավելացնել հավելյալ միջնահարկային մոդուլ կամ պահարանները նախագծել սովորականից բարձր չափի:
Prestige Furniture-ի մասնագետները խորհուրդ են տալիս ստորին պահարանները միշտ թողնել ստանդարտ չափի, փոխարենը, «խաղալ» դարակների դասավորության հետ` ավելացնելով դրանց ֆունկցիոնալությունը: Նման մոտեցումը կօգնի նախագծել Ձեզ համար առավել հարմար պահեստավորման տարբերակներ:
Դարակների լայնությունը
Խոհանոցային պահարանի ընդհանուր երկարությունը կախված է պատի երկարությունից, սակայն պահարանների չափերն ու քանակը ընտրվում են ըստ պատվիրատուի կարիքների։ Կահույքի ստորին հատվածի համար կարևորագույն կետը` ներկառուցված տեխնիկան և լվացարանն է:
Վերջիններիս ձևից և չափից է սկսվում խոհանոցային կահույքի նախագիծը: Անհրաժեշտ է ճիշտ հաշվարկել ներկառուցվող տեխնիկայի` աման լվացող մեքենայի կամ ջեռոցի, համար նախատեսծած խորշերը:
Եկեք հաշվարկենք պարզ օրինակով. Դարակի լայնությունը ինքնին ստանդարտ 600 մմ է, պատի հաստությունը՝ 18 մմ: Համապատասխանաբար, խորշը ինքնին կլինի 564 մմ: Հաշվիառեք սա տեխնիկայի մոդելը ընտրելիս:
Եթե ձեր խոհանոցը փոքր է, և պատի երկարությունը բավարար չէ, օրինակ, երեք ստանդարտ պահարանի համար, օգտագործեք նեղ պահարաններ` սեղաներեսի աշխատանքային գոտին հնարավորինս ազատ պահելու համար:
Դարակների խորությունը
Դարակների խորությունից է կախված, թե ինչ իրեր եք պահելու Ձեր խոհանոցում։ Գոյություն ունեն մի քանի ընդհանուր կանոններ:
- Ստորին մասի պահարանները պետք է մի փոքր ավելի խորը լինեն, քան վերևինները, որպեսզի վերջիններս չխանգարեն խոհանոցում աշխատելուն։
- Տեսողականորեն, նույն խորությամբ դարակաշարերը ավելի լավ տեսք ունեն, թեև որոշ դեպքերում խորությունը կարող է չպահպանվել (օրինակ, եթե խոշոր ներկառուցվող սարքավորում եք տեղադրում):
- Առաջ եկող դարակներով պահարանները նախագծվում են ավելի խորը, քան սովորականները:
Նախագիծը սկսելուց առաջ, Prestige Furniture-ի մասնագետները մանրակրկիտ ուսումնասիրումեն խոհանոցի չափերը և էրգոնոմիկան, քանի որ դրանից է կախված Ձեր ապագա խոհանոցիհարմարավետությունը: