Ժամանակակից խոհանոցի դասավորությունը. 5 կարևոր խորհուրդ Prestige Furniture-ից

Նախքան խոհանոցի վերանորոգումը սկսելը, փորձեք հասկանալ, թե ինչ չափսերի են լինելու ապագա սենյակի դռները կամ միջանցքները, պահարանները, ինչպես նաև` ինչքան տարածք կպահանջի կենցաղային տեխնիկայի հարմարավետ օգտագործումը:

1. Դռները պետք է լինեն լայն և ազատ բացվեն:

Խոհանոցի մուտքի դռների լայնությունը պետք է լինի առնվազն 80 սմ։ Միևնույն ժամանակ ոչինչ չպետք է խոչընդոտի դրանց ազատ բացմանը։

2. Բոլոր դռները պետք է բացվեն առանց միմյանց խանգարելու:

Ազատորեն պետք է բացվեն ոչ միայն մուտքի դռները, այլև պահարանների և կենցաղային տեխնիկայի դռները։ Հետևաբար, նախագծելիս չենք մոռանում այն հանգամանքը, որ դռները չպետք է խանգարեն միմյանց:

3. Բավարար տարածություն թողեք աշխատանքային եռանկյունու ներսում:

«Եռանկյունու բարձունքների» միջև հեռավորությունը՝ սառնարան, լվացարան և գազօջախ — չպետք է լինի 1,2 մ-ից պակաս կամ 2,7 մ-ից ավելի:

4. Մի բաժանեք աշխատանքային մակերեսը:

Աշխատանքային մակերեսը` խոհանոցի սեղաներեսը, չպետք է ընդհատվի մեծ և անշարժ պահարաններով, կենցաղային տեխնիկայով, կամ այլ կահույքով։

Հնարավորության դեպքում այն պետք է մնա միասնական, իսկ լայն պահարանը կամ սառնարանը փորձեք տեղադրել սեղաներեսի աջ կամ ձախ կողմերում:

5. Երբ խոհանոցը նաև անցուղի է:

Բաց կամ սենյակից սենյակ անցում հանդիսացող խոհանոցներին հատուկ ուշադրություն է պետք դարձնել նախագծման փուլում:

Հաճախ լինում է ունենում, որ խոհանոցը սենյակների կամ հյուրասենյակի և ճաշասենյակի մի մասի միջև անցումի դեր է տանում: Մանրակրկիտ նախագծեք, թե որտեղով են անցնելու Ձեր հյուրերը, և հանեք աշխատանքային մակերեսները այս տարածությունից դուրս: Դե, իսկ մասնագիտական օգնության և խորհուրդների համար` դիմեք Prestige Furniture.